Wie is Petra?

Mijn naam is Petra van den Berg.

Ik woon samen met mijn man in Noordwijk, waar ik graag geniet van een wandeling op strand en door de duinen. Ik ben positief en vrolijk van aard en heb over het algemeen zin in de dag die komen gaat!

Hoe het begon

In 2013 hoorde ik voor het eerst over snelle en langzame suikers. Daar had ik nog nooit van gehoord en het wekte mijn interesse. Producten waarvan ik dacht dat ze gezond waren, want dat staat er toch op – het gezonde tussendoortje – bleken helemaal niet zo gezond en vaak bomvol met suiker te zitten.

Aan de studie

Mijn interesse was gewekt en daarmee de start van mijn eerste opleiding “Medische Basis Kennis”. Nadat ik in deze eerste les had gezien wat er allemaal op celniveau gebeurt en hoe super mooi dat hele systeem in elkaar zit, is mijn interesse overgegaan in een ware passie! Wat zit het menselijk lichaam toch fantastisch in elkaar als alle systemen goed werken.

Tijdens mijn vervolg opleidingen Orthomoleculaire therapie en kPNI heb ik vooral geleerd waarom het mis kan gaan in het lichaam en dan natuurlijk vooral, wat is er nodig om klachten weer te verminderen!

Petra Hoek Loft
Wordt orthomoleculaire therapie vergoed?

Dankzij mijn aansluiting bij beroepsvereniging MBOG is het mogelijk de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Op de website van de MBOG staat een overzicht van aangesloten zorgverzekeraars. Raadpleeg uw eigen zorgverzekering, als u hierover meer wilt weten.

Klinische Psychoneuroimmunologie

De opleiding kPNI therapie (Klinische Psychoneuroimmunologie) is een super mooi vervolg hierop. Vanuit kPNI wordt gekeken naar alle systemen in het lichaam. Hierbij wordt het oersysteem, waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn, zeker niet vergeten! Met al deze informatie ga ik dan, samen met jou, vooral op zoek naar de oorzaak van het probleem.

Dit zijn mijn kernwaarden:

Verbindend
Liefdevol
Doorzetten
Tevreden
Plezier

Mijn opleidingen:

 • Medische Basiskennis (Ortho Linea)
 • Basiskennis Orthomoleculaire geneeskunde (Ortho Linea)
 • Kpni therapeut (Natura Foundation)

Bijscholing:

 • Orthomoleculaire Darmtherapie (SOHF, Hoofddorp)
 • Laboratoriumdiagnostiek & Interpretatie (Ortho Linea)
 • Detox Cursus (SOHF, Hoofddorp)
 • Basiscursus Darmtherapie (RP Vitamino)
 • Oerslank B-licentie (Oergezond)
 • Farmacologie (Evenwijs)

Na deze opleidingen zijn er nog vele opleidingen en bijscholingen gevolgd en ik ben nog lang niet klaar!

Orthomoleculaire therapie
Orthomoleculaire therapie gaat vooral uit van het creëren van een optimaal milieu in het lichaam. Het zelfherstellende vermogen, dat van nature aanwezig is, kan dan zo goed mogelijk functioneren. Het Griekse woord orthos betekent gezond, juist of recht. Moleculair staat voor de moleculen betreffende.

Wat heeft het mij opgeleverd?

Naast kennis, persoonlijke groei en inspiratie heb ik gemerkt, dat ik veel meer energie heb gekregen! Ook van mijn regelmatig terugkerende hoofdpijn heb ik een stuk minder last!

Ik vind het heerlijk om mijn kennis te delen tijdens lezingen, workshops en in het leefstijlprogramma zodat mensen zelf hun keuze kunnen maken.

“Je leefstijl aanpassen gaat niet van de een op de andere dag! Dit heeft tijd nodig!”

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wil je meer weten over Ph Vitaal, het leefstijlprogramma, 1 op 1 begeleiding of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of neem contact op door te bellen naar het onderstaande telefoonnummer. Ik ben bereikbaar op woensdag en donderdag tussen (9:00 – 17:00 uur). Krijg je mij niet direct aan de lijn, spreek dan even wat in.

Telefoon: 06 11705536
E-mailadres: info@phvitaal.nl

  Contactformulier:

  Voornaam *

  Achternaam *

  Je e-mailadres *

  Je telefoonnumer (optioneel)

  Je bericht (optioneel)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Mijn favoriete links